Hemmagjord Musli med blåbär, tranbär, nötter och frön.


Ingredienserna!

  • 1. Blanda havregryn, dinkelflingor, linfrön och vetekli. Häll blandningen i en plåt med djupa kanter.
  • 2. Skaka ihop vatten, olja och honung och häll detta över müslin. (Har du inte flytande honung så kan du ta sirap.) Blanda och nyp lite med fingrarna för att få lite "krispiga klumpar" i den färdiga müslin.
  • 3. Rör ner solrosfrön och melonkärnor. Salta lätt.
  • 4. Sätt in plåten i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Rör då och då och passa så att det inte blir bränt. Müslin ska få lite färg och kännas torr. (En del större klumpar kan kännas fuktiga men det ångar av när man tagit ut plåten.)
  • Låt svalna och blanda i torkade bär och nötmixen. Förvara i burk med lufttät lock!
  • NJUT!!!
  • 20 portioner/st.
    5 dl  havregryn
    5 dl  rågflingor
    1,5 dl  linfrön
    1,5 dl  vetekli
    1,5 dl  solrosfrön
    2 dl Tranbär/nötmix
    1,5 dl  melonkärnor
    1,5 dl  blåbär 
    3 dl  allbranflakes
    2 dl  vatten
    0,5 dl  olja
    2 msk  flytande honung
    1 krm  salt


    Kommentarer


    Kommentera inlägget här:


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback

    Mia

    Mina hjärtan och jag.... Mitt liv med Sambon Fredrik, våran dotter Emilia och chihuahuorna Tingy och Donna.

    RSS 2.0