En makalös god efterrätt!!!
Alltså en anledning att baka lite med min nya köksmaskin=)=)
Och så har jag vela testa ett recept läääääääääänge nu...
Mörk chokladkaka med nötknäck är en läcker och mjuk chokladkaka med en krispig topping.
Ingredienser
100gsmör eller margarin
3dlströsocker
1.5dlvetemjöl
4mskkakao
1.5tskvaniljsocker
1krmsalt
2stägg
200gblandade hackade nötter
Knäckglasyr
1dlströsocker
1dlljus sirap
1dlvispgrädde
2tskvaniljsocker
1tsksmör el margarin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
3.Hacka nötkärnorna till garneringen grovt. Smält sedan matfettet till kakan..
4.Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan det smälta matfettet och äggen. Rör smeten slät.
5.Bred ut smeten jämt i bakformen och strö över nöthacket. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull.
6.Värm upp blandningen och låt massan koka kraftigt tills den tjocknar något cirka 3-4 minuter.
7.Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfett. Rör om till en slät konsistens.
8. Ta ut kakan ur ugnen och ringla över den varma glasyren, ställ åter in kakan mitt i ugnen denna gång och grädda ytterligare cirka 7 minuter eller tills glasyren börjar bubbla.
9. Lossa kakan ur formen då den kallnat.