Jul Bak!
Nu äntligen kommer receptet på det godaste julbrödet!
Lagomt till jul!
2 Paket Jäst (Blå)
Smulas ner i skål
250gram Margarin
2,5dl Sirap
1 Påse Anis (hela eller malda)
1 Påse Fänkål (hela eller malda)
1 Liter mölk
Blanda ihop allt och värm upp till 37 grader.
Sätt därefter i
2 Kg Rågsikt (allt brukar inte gå åt)
Forma deg till bullar, platta till, naggas med gaffel och jäses på plåt i ca 30 min.
Gräddas i 200-250grader tills fin färg.
Efter gräddning pensla brödet med lite sirap blandat med vatten!
Enjoy!!
Lagomt till jul!
2 Paket Jäst (Blå)
Smulas ner i skål
250gram Margarin
2,5dl Sirap
1 Påse Anis (hela eller malda)
1 Påse Fänkål (hela eller malda)
1 Liter mölk
Blanda ihop allt och värm upp till 37 grader.
Sätt därefter i
2 Kg Rågsikt (allt brukar inte gå åt)
Forma deg till bullar, platta till, naggas med gaffel och jäses på plåt i ca 30 min.
Gräddas i 200-250grader tills fin färg.
Efter gräddning pensla brödet med lite sirap blandat med vatten!
Enjoy!!


Kommentarer
Trackback